De campagne

Even wegschieten hier, of laten vallen daar: onze filters dumpen op straat is een sociale gewoonte, die we zo snel mogelijk moeten veranderen. Want ondanks dat we tegenwoordig 24/7 bezig zijn met duurzaamheid, valt er in de kleine dingen nog veel te behalen. Twee van de drie sigarettenfilters belanden namelijk nog op straat. Dit zorgt jaarlijks voor 10 miljard gedumpte peuken in onze omgeving.

Hey Viespeuk heeft als doel de aandacht te trekken van rokers en te zorgen voor bewustzijn rond de schadelijkheid en sociale ongewenstheid van peuken op straat. Met een online campagne op Instagram wordt dit bewustzijn vergroot en op deze website geven we informatie over de feiten van de schadelijkheid.

Maar Hey Viespeuk speelt zich niet alleen online af! Sportverenigingen, bedrijven, horecagelegenheden en andere ondernemers van deelnemende gemeenten kunnen een toolkit krijgen. Zo kan jouw bedrijf alle Viespeuken bereiken!

Hey Viespeuk is een initiatief van de gemeenten Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Vijfheerenlanden, Koggenland en Opmeer in samenwerking met de RAD, Waardlanden, Schoner Holland en Uitbundig.

Ook andere gemeenten en organisaties kunnen zich aansluiten bij dit initiatief. Hoe meer Viespeuken we bereiken, hoe schoner de straten worden. Doen jullie ook mee? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.